Echografie en Shockwave Sport Fysiotherapie Maastricht

Echografie en Shockwave

Echografie en Shockwave

Echografie

Deze beeldvormende techniek beoordeelt de eventuele schade aan het bewegingsapparaat, en doordat de diagnose helderder is zal er  zal er meer zekerheid zijn over de behandelopties. Fysiotherapie Lodewick-Bertrand-Schepers heeft al meer dan 5 jaar ervaring en het is aangetoond dat de zorg van de patiënten hierdoor aanzienlijk is verbeterd. Bij Musculosketale echografie gebruikt men geluidsgolven om beelden van beschadigde structuren te kunnen beoordelen. Dit is veilig (geen straling) en pijnloos en kan vaker worden ingezet om de voorgang van het herstelproces te kunnen beoordelen. Door optimaal zicht te hebben op het aangedane lichaamsdeel, kan men beter de pijn, het ongemak en de aanbevelingen voor de revalidatie of herstelproces begrijpen. De kosten van een echo zijn aanzienlijk veel lager dan een MRI, waarbij een echo het voordeel heeft dat men bewegende beelden kan tonen, waardoor een betere beoordeling van de klacht mogelijk is. Tevens is er een directe feedback na de opnames, zodat u niet hoeft terug te komen voor de uitslag.  Zo nodig kan de huisarts direct worden ingelicht.

Echografie wordt gebruikt ter diagnosticeren van spierblessures, peesletsels, slijmbeursontstekingen, gewrichtsklachten, weke delen letsels.

 

Shockwave

Shockwave therapie is een nieuwe moderne en zeer doeltreffende behandelmethode. De term “shockwave” verwijst naar mechanische schokgolfpulsen die diep in het lichaam gebracht worden met behulp van een vrij te bewegen behandelpistool. Het is te vergelijken met een niersteenvergruizer, maar shockwave in de fysiotherapie maakt verkalkingen in bijvoorbeeld pezen zachter, zodat het gemakkelijker door het lichaam kan worden afgebroken. Via echografie kunnen we na een aantal weken zien of de verkalking is verdwenen. De behandelfrequentie is  maximaal 5 en wordt gegeven om de 7-12 dagen. Wetenschappelijk is aangetoond dat bij hielspoor, tennisarmklachten, peesverkalkingen in de schouder, achillispeesklachten 80% van de behandelde patienten klachtenvrij waren. Shockwave wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Hier zijn dus geen extra kosten aan verbonden!

Kenmerken van shockwave therapie