EPTE Maastricht

EPTE Percutane Elektrolyse

EPTE Percutane Elektrolyse

Percutane Electrolyse is een nieuwe innoverende behandeltechniek die zich richt op chronische peesaandoeningen (tendinopatie). De oorsprong van EPTE ligt in Spanje en wordt in Nederland door maar enkele fysiotherapiepraktijken toegepast.

Wat is EPTE

EPTE is een behandelmethode waarbij een dunne naald precies op de locatie van de aangedane pees wordt gebracht. Deze precisie kan alleen worden bereikt, wanneer er tegelijkertijd een echo wordt gemaakt van de betreffende pees. De prik is vrijwel pijnloos en eenmaal op de juiste positie wordt er een lage dosis stroom naar de aangedane pees gebracht, dit wordt hoogstens als oncomfortabel ervaren.

Hoe werkt EPTE

Bij Percutane Electrolyse vindt er een minimale aantasting van beschadigd weefsel plaats. Door de electroslyse ontstaat er een chemische reactie en zo ook een lokale goedaardige ontstekingsreactie. Deze ontstekingsreactie is nodig voor het creëren van een gunstig milieu binnen de aangedane pees en dus te herstellen. Na de behandeling wordt er een ontlastende tape aangebracht. De eerste twee dagen waarop EPTE heeft plaatsgevonden wordt u geadviseerd niet te sporten of intensief te bewegen.

Het succes van EPTE is niet alleen de prik en het toedienen van stroom, maar ook begeleidende oefeningen om zo de belastbaarheid van de pees geleidelijk aan te vergroten.

 

Is EPTE iets voor uw klacht?

Heeft u klachten van uw:

Dan kan EPTE iets voor u zijn.

 

Na een anamnese (vraaggesprek) en het fysiotherapeutisch onderzoek wordt met een echo opname gekeken naar mogelijke afwijkingen van de desbetreffende peesstructuur. Wordt er een tendinopatie vastgesteld aan de hand van het fysiotherapeutisch onderzoek in combinatie met de echo opname, dan kan er gebruik worden gemaakt van EPTE.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat EPTE niet de beste behandeling voor uw klachten is. Niet getreurd, er kan altijd met behulp van Shockwave, oefeningen, of andere fysiotherapeutische behandelvormen een oplossing voor uw klachten worden bewerkstelligd.

 

Voor meer informatie betreft EPTE, kunt u vragen stellen via info@sportfysiotherapiemaastricht.nl