Lies blessure – Fysiotherapie Bertrand-Schepers – Maastricht

Lies blessure

Lies blessure

Heeft u last van een pijnlijke lies? Of het idee dat u een peesontsteking, verrekking of gescheurde lies hebt opgelopen? Kramp, steken, pijnscheuten en zeurende pijn in de lies zijn hierbij veelvoorkomende klachten

Liespijn

Liespijn komt voornamelijk voor bij sporten waarbij sprake is van rennen, schoppen, kappen en draaien. Tevens kan een liesblessure leiden tot lange sportuitval en zelfs tot het einde van uw sportcarrière. Bestaande oefenprogramma’s duren gemiddeld 12 tot 17 weken en langer, voordat u weer op het oude niveau kunt sporten.

Effectieve behandeling

Bij Fysiotherapie Lodewick-Bertrand-Schepers beheersen we een unieke behandeling om liespijn te verbeteren of zelfs te verhelpen. 82% kan na 2 weken weer op het oude niveau sporten met een duidelijke afname van pijn, na 12 weken is dit 88%. In de meeste gevallen heeft u binnen 3 behandelingen al een heel stuk minder pijn.

Volledig vergoed

Deze methode wordt volledig vergoed uit uw aanvullende verzekering.

Intake

U wordt allereerst gescreend of u geschikt bent voor deze behandeling. Mocht u niet geschikt zijn voor deze unieke behandeling, treurt u dan niet. Fysiotherapie Lodewick-Bertrand-Schepers beschikt over gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten en shockwave om u snel van uw liespijn af te helpen.

Samenvatting onderzoek

Doel

Een manuele spiermanipulatie van de adductoren resulteert in een verbetering van klachten bij sporters met langdurige adductor gerelateerde liespijn (LAGL). Het doel was om de effecten van deze behandeling te evalueren in combinatie met vroege progressieve sporthervatting.

Methoden

Dit was een prospectieve case series. Behandeling was een manuele spiermanipulatie van de adductoren. Sporthervatting was direct na de behandeling. Follow-up was op 2, 6 en 12 weken waarbij pijnniveaus Numeric Pain Rating Scale (NPRS), dagelijks verslag van de sportieve activiteit, Hip And Groin Outcome Score (HAGOS) en Global Perceived Effect (GPE) voor herstel en patiënttevredenheid werden geëvalueerd

Resultaten

Vierendertig voetballers met LAGL die beperkt waren in sport werden geïncludeerd. Binnen twee weken keerden meer dan 8 van de 10 voetballers terug op het oude voetbalniveau. Na twaalf weken speelden bijna 9 van de 10 voetballers weer op hun oude niveau. De pijn was fors verminderd tijdens voetbal en tevens werd er ook een verbetering waargenomen van alle HAGOS subschalen. Er werden door meer dan 8 van de 10 voetballers een individueel klinisch relevant herstel en patiënttevredenheid gemeld.

Conclusie

Voor de meeste voetballers met LAGL resulteerde de manuele spiermanipulatie en progressieve sporthervatting tot een significante en individuele klinische relevante verbetering binnen twee weken. Deze verbetering blijft gehandhaafd bij twaalf weken. Nader onderzoek naar de effectiviteit van deze behandeling in een gerandomiseerde gecontroleerde studie is gerechtvaardigd.