Lies blessure
Heeft u last van een pijnlijke lies? Of het idee dat u een peesontsteking, verrekking of gescheurde lies hebt opgelopen? Kramp, steken, pijnscheuten en zeurende pijn in de lies zijn hierbij veelvoorkomende klachten
Liespijn
Liespijn komt voornamelijk voor bij sporten waarbij sprake is van rennen, schoppen, kappen en draaien. Tevens kan een liesblessure leiden tot lange sportuitval en zelfs tot het einde van uw sportcarrière. Bestaande oefenprogramma’s duren gemiddeld 12 tot 17 weken en langer, voordat u weer op het oude niveau kunt sporten.
Effectieve behandeling
Bij Fysiotherapie Lodewick-Bertrand-Schepers beheersen we een unieke behandeling om liespijn te verbeteren of zelfs te verhelpen. 82% kan na 2 weken weer op het oude niveau sporten met een duidelijke afname van pijn, na 12 weken is dit 88%. In de meeste gevallen heeft u binnen 3 behandelingen al een heel stuk minder pijn.
Volledig vergoed
Deze methode wordt volledig vergoed uit uw aanvullende verzekering.
Intake
U wordt allereerst gescreend of u geschikt bent voor deze behandeling. Mocht u niet geschikt zijn voor deze unieke behandeling, treurt u dan niet. Fysiotherapie Lodewick-Bertrand-Schepers beschikt over gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten en shockwave om u snel van uw liespijn af te helpen.
Samenvatting onderzoek
Doel
Een manuele spiermanipulatie van de adductoren resulteert in een verbetering van klachten bij sporters met langdurige adductor gerelateerde liespijn (LAGL). Het doel was om de effecten van deze behandeling te evalueren in combinatie met vroege progressieve sporthervatting.
Methoden
Dit was een prospectieve case series. Behandeling was een manuele spiermanipulatie van de adductoren. Sporthervatting was direct na de behandeling. Follow-up was op 2, 6 en 12 weken waarbij pijnniveaus Numeric Pain Rating Scale (NPRS), dagelijks verslag van de sportieve activiteit, Hip And Groin Outcome Score (HAGOS) en Global Perceived Effect (GPE) voor herstel en patiënttevredenheid werden geëvalueerd
Resultaten
Vierendertig voetballers met LAGL die beperkt waren in sport werden geïncludeerd. Binnen twee weken keerden meer dan 8 van de 10 voetballers terug op het oude voetbalniveau. Na twaalf weken speelden bijna 9 van de 10 voetballers weer op hun oude niveau. De pijn was fors verminderd tijdens voetbal en tevens werd er ook een verbetering waargenomen van alle HAGOS subschalen. Er werden door meer dan 8 van de 10 voetballers een individueel klinisch relevant herstel en patiënttevredenheid gemeld.
Conclusie
Voor de meeste voetballers met LAGL resulteerde de manuele spiermanipulatie en progressieve sporthervatting tot een significante en individuele klinische relevante verbetering binnen twee weken. Deze verbetering blijft gehandhaafd bij twaalf weken. Nader onderzoek naar de effectiviteit van deze behandeling in een gerandomiseerde gecontroleerde studie is gerechtvaardigd.