Home

Samenwerkingsverbanden

Onze praktijk participeert in het regionale kwaliteitsnetwerk FY’net Maastricht en Heuvelland. We zijn aangesloten bij vele specialistische netwerken en samenwerkingsverbanden. Door onze contacten met huisartsen, specialisten, zorgcentra en ziekenhuizen in de regio, hebben wij goed zicht op wat zich buiten de muren van onze praktijk afspeelt. Daardoor komt de juiste zorg op de juiste plek terecht, leveren wij passende zorg en kunnen wij je zo goed mogelijk informeren en adviseren.

SamenwerkingsverbandenSamenwerkingsverbanden

Aangesloten netwerken

Trainen vóór een operatie

Trainen vóór een operatie

Word je binnenkort geopereerd? Dan is het aan te bevelen om van tevoren een fysiotherapeut te bezoeken. Er komt steeds meer bewijs dat het trainen van onder andere mobiliteit, spierkracht en conditie een zeer positief effect heeft op het resultaat na de operatieve ingreep. Tijdens pre-operatief trainen wordt ook duidelijk welke adviezen en eventuele oefeningen je na je ingreep kunt verwachten en uitvoeren.

+
Link naar netwerk
Knienetwerk

Knienetwerk

Het Knienetwerk is opgericht in 2020 en maakt deel uit van het Beweeghuis. In dit netwerk werken medisch specialisten (orthopeden), huisartsen en fysiotherapeuten samen voor cliënten met knieklachten. De medisch specialisten werken op de Stadspoli en/of in het Maastricht UMC+. De huisartsen en fysiotherapeuten werken in de regio Maastricht-Heuvelland. Het Knienetwerk heeft meerdere doelstellingen, zoals kennisdeling, eenduidigheid in professioneel overleg en een adequate samenwerking.

+
Link naar netwerk
Schoudernetwerk

Schoudernetwerk

Schoudernetwerk Maastricht-Heuvelland (SNMH) van het Maastricht UMC+ is een werkgroep van fysiotherapeuten, manueel therapeuten en sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de diagnostiek en de behandeling/revalidatie van schouderaandoeningen. Door de korte lijnen naar orthopeden, huisartsen en andere disciplines sta jij als patiënt centraal binnen dit netwerk.

+
Link naar netwerk
Rugnetwerk

Rugnetwerk

Het Rugnetwerk is een werkgroep van medisch specialisten, huisartsen en fysiotherapeuten voor cliënten met lage rugklachten. De medisch specialisten zijn werkzaam binnen het Maastricht UMC+ en op de Stadspoli. Huisartsen en fysiotherapeuten werken in de regio Maastricht-Heuvelland. Als cliënt sta je centraal binnen dit netwerk. Door de korte lijnen naar orthopeden, huisartsen en andere disciplines kan je behandelplan snel worden bijgestuurd.

+
Link naar netwerk
Traumanetwerk

Traumanetwerk

Netwerk Traumarevalidatie Nederland is een landelijk netwerk van fysiotherapeuten en medisch specialisten. Deze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de revalidatie van patiënten na een ongeval. Binnen Nederland zijn er meerdere regionale netwerken Traumarevalidatie. Wij participeren in het Netwerk Traumarevalidatie Maastricht. Een traumapatiënt heeft letsel opgelopen na een ongeval. Het kan gaan om een eenvoudige casus, maar bijvoorbeeld ook om gecompliceerde breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken. De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie Maastricht werken nauw samen met de multidisciplinaire teams van het Maastricht UMC+. Daardoor zijn er korten lijnen en kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.

+
Link naar netwerk
FC Kruisband/Team ACL

FC Kruisband/Team ACL

+
Link naar netwerk