Home

Binnen de fysiotherapie zijn er meerdere verbijzonderingen, dit zijn specialisaties binnen de fysiotherapie.

FysiotherapieFysiotherapie

Binnen onze praktijk beschikken we over erkende specialisaties zoals een manueel therapeut en sportfysiotherapeuten op MSc niveau.

EPTE

Echogeleide Percutane Therapteutische Elektrolyse (EPTE), of Percutane Elektrolyse Therapie, is een behandelmethode die wordt gebruikt bij verschillende musculoskeletale aandoeningen. Vooral bij (chronische) peesaandoeningen. Bij EPTE brengt de fysiotherapeut onder echografische begeleiding een dunne naald in het aangedane peesweefsel in.

+
Lees meer

Echografie

Binnen onze praktijk wordt echografie gebruikt als een aanvullende diagnostische tool. Door het maken van een echo kan de fysiotherapeut een nauwkeurige diagnose stellen, een effectief behandelplannen opstellen en het effect van de behandeling volgen, zoals het herstelproces na een blessure.

+
Lees meer

Fysiotherapie

Spier- of gewrichtspijn, nek- of rugklachten? Fysiotherapie kan worden ingezet voor alle bewegings- en houdingsgerelateerde klachten. Van milde symptomen tot ernstige aandoeningen die voor (hevige) pijn zorgen en je (ernstig) beperken in je beweging. Vaak kom je bij ons terecht na doorverwijzing van je huisarts of een ander medisch specialist. Maar je kunt ook zonder doorverwijzing bij ons aankloppen.

+
Lees meer

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met problemen op het gebied van bewegen en motoriek. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals aangeboren afwijkingen, aandoeningen, ziektes, trauma's of vertraagde ontwikkeling.

+
Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij het behandelen van klachten bij het bewegen centraal staat. Het voornaamste doel van manuele therapie is het verhelpen van bewegingsbeperkingen in spieren en gewrichten, het herstellen van de mobiliteit en het verminderen van pijn.

+
Lees meer

McKenzie-therapie

McKenzie-therapie, ontwikkeld door fysiotherapeut Robin McKenzie, richt zich op de evaluatie en behandeling van musculoskeletale aandoeningen. Denk aan lage rugpijn, hernia, ischias, nekpijn, schouderpijn en kniepijn. In de therapie staat het aanleren van vaardigheden centraal, zodat je zelf in staat bent om je pijn te verminderen en bewegingsmogelijkheden te vergroten.

+
Lees meer

Orthopedische revalidatie en prehabilitatie

Orthopedische revalidatie is gericht op herstel en re-integratie na een operatie, letsel, zoals een fractuur of bandletsel, of bij chronische aandoeningen. Zo kun je snel op een verantwoorde manier weer je dagelijks leven, werk of sportactiviteiten hervatten.

+
Lees meer

Shockwave

Shockwave is een behandelingstechniek binnen de fysiotherapie die we toepassen om verschillende aandoeningen te behandelen. Bij Shockwave-therapie worden met een apparaat krachtige geluidsgolven dóór de huid overgebracht naar de aangedane weefsels in het lichaam.

+
Lees meer

Sportfysiotherapie

Ben je vaak (intensief) in beweging, sport je graag of ben je van plan dit te gaan doen? Dan wil je graag optimaal functioneren en presteren. Als gespecialiseerd sportfysiotherapeut werken wij met sporters van alle niveaus. Van recreatieve tot prestatiegerichte sporters en professionals.

+
Lees meer