HomeSpecialismen

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met problemen op het gebied van bewegen en motoriek. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals aangeboren afwijkingen, aandoeningen, ziektes, trauma's of vertraagde ontwikkeling.

Kinderfysiotherapie kan worden ingezet als kortdurende behandeling, bijvoorbeeld na een blessure, of als langdurige begeleiding, bijvoorbeeld bij chronische aandoeningen. Denk aan onder andere:

+ motorische ontwikkelingsachterstand
+ asymmetrische ontwikkeling
+ sportblessures
+ scoliose
+ cerebrale parese
+ ADHD
+ autisme

Het doel van kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie helpt kinderen en jongeren bij het vergroten van hun bewegingsmogelijkheden en het verbeteren van hun motoriek. Door middel van spel en oefeningen stimuleert de kinderfysiotherapeut je kind om op een speelse manier te bewegen en zich te ontwikkelen. Vanzelfsprekend rekening houdend met de leeftijd, ontwikkelingsfase en hulpvraag. Ook krijg je als ouder of verzorger advies en voorlichting over bijvoorbeeld houding, beweging en spel.

Kinderfysiotherapie kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden, afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden van het kind.

+
Terug naar overzicht
+
Vul het inschrijfformulier in


Klachten:

Geen gerelateerde klachten