HomeSpecialismen

McKenzie-therapie

McKenzie-therapie, ontwikkeld door fysiotherapeut Robin McKenzie, richt zich op de evaluatie en behandeling van musculoskeletale aandoeningen. Denk aan lage rugpijn, hernia, ischias, nekpijn, schouderpijn en kniepijn. In de therapie staat het aanleren van vaardigheden centraal, zodat je zelf in staat bent om je pijn te verminderen en bewegingsmogelijkheden te vergroten.

De McKenzie-methode is gebaseerd op een goed begrip van mechanische problemen in het lichaam. De therapie begint met een uitgebreide evaluatie van je symptomen, bewegingsmogelijkheden en lichaamshouding. Vervolgens stellen we een specifiek behandelplan op, dat vaak bestaat uit oefeningen en houdingsaanpassingen.

Unieke benadering

Uniek aan McKenzie-therapie is dat je zelf actief betrokken bent bij je herstel. Door zelf oefeningen uit te voeren en je bewust te worden van je eigen houding en bewegingen, kun je een actieve rol spelen in het verminderen van je pijnklachten verbeteren van bewegingsbeperkingen herstellen van de functie van het lichaam.

McKenzie-therapie niet voor iedereen geschikt. Op basis van een evaluatie bepalen we of deze therapie geschikt is voor jouw specifieke situatie en klachten.

+
Terug naar overzicht
+
Vul het inschrijfformulier in


Klachten:

Geen gerelateerde klachten